Brassói aprópecsenye

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 8 szelet sertésborda vagy comb
  • 70 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • törött bors
  • majoránna
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 2 kiskanál pirospaprika

Elkészítés

A húst apróra vágjuk, és a forró olajban barnára pirítjuk. Ha szép sötét a színe, sózzuk, borsozzuk, fokhagymát teszünk hozzá és meghintjük majorannával, húslével felöntjük, és lefedve puhára pároljuk. Közben kisütjük a kockára vágott burgonyát. A puha húst zsírjára sütjük, beletesszük a sültkrumplit, néhány percig együtt pároljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Hajcsi írta 2008-07-20 17:12:39-kor:
Az én változatom hasonló, de én teszek a hús alá egy kevés hagymát is, kicsit több fokgymát, és majoranna és piros paprika helyett õrölt köményt használok. A krumplit sütés elõtt pár percig fokgymás sós vízben elõfõzöm.
Pista írta 2009-12-02 21:39:06-kor:
Az eredeti brassóiban nincs vöröshagyma. Nem is kell bele, mert az már nem brassói.
Németh István írta 2013-01-12 08:27:13-kor:
Elnézést hogy beleszólok,de egyik receptnek sincs köze a Brassói aprópecsenyéhez a sertés borda és a comb sem alkalmas hús része a brassóinak mert mind a kettő száraz és nem lesz a hús elég szaftos